FAQ

FAQ

Svar på dom vanligaste frågorna hittar du här:

Ja.

Eftersom vi gör sushin på beställning brukar vi kunna byta ut och ändra nästan hur som helst.

Vissa ändringar kanske vi inte kan lösa för att det skulle innebära mycket matsvinn, och andra kanske vi tar betalt lite extra för men prata med våra SUSHI CHEF på plats så kommer de hjälpa dig på bästa möjliga sätt.


Nej.

Du kan betala med de vanliga betalkorten med chip eller blipp (kontaktlöst) och med Swish.

ApplePay, SamsungPay och andra vanliga betalningslösningar via NFC fungerar också bra.

Tack för att du kontaktar oss. Vår telefon kanske inte är tillgänglig på grund av att vi är upptagna med beställningarna. Försök att nå oss igen efter ett tag.

Ja. Sushi MOTOs sushi funkar för dig som är glutenintolerant.

 

Riset är blandat med vår egen risvinägerblandning som innehåller Mizkan Suehiro vinäger som har bearbetats för att möta glutenfri standard.

 

Vi använder bara äkta japansk soja, oftast Yamasa, men ibland även Kikkoman. Dessa sojor framställs traditionellt med vete för att främja jäsningsprocessen men i slutprodukten finns inget gluten. Läs mer hos Livsmedelsverket om Gluten i Sojasåser.

Där måste vi sejfa lite och låta bli att svara tvärsäkert.

Läs gärna frågan om glutenintolerans ovan och dra dina egna slutsatser.

 

Your guess is as good as ours 🙂

 

Ja. Om du vill ha ett smart barn.

 

Okej, det kanske inte är helt vetenskapligt bevisat att man blir smart av Omega-3 men livsmedelsverket rekommenderar att man äter fisk 2-3 gånger i veckan under graviditeten.

 

Vi använder bara färsk norsk lax som vi fryser i minst tre dygn före servering för att den ska vara fri från eventuella parasiter.

 

Tonfisk och Stor Hälleflundra är stora fiskar som kan ha samlat på sig högre halter av kvicksilver men är okej att äta 2-3 gånger per år. Äter du bara en tonfisknigiri per tillfälle kan du såklart äta lite oftare.

 

Läs mer om Livsmedelsverkets riktlinjer om fisk och skaldjur för gravida här.

Ja. Absolut!

 

Precis som i Japan serverar vi alla bitar sushi med lite wasabi inuti.

Du kan beställa din sushi utan wasabi.

 

Dubbelkolla gärna när du hämtar din sushi, ibland glömmer vi eftersom vi har en inbyggd wasabireflex efter alla år 🙂

Det beror på.

Om du talar om för oss att du är fisk- eller skaldjursallergiker kommer vi att använda separata redskap för att tillreda din sushi och självklart göra allt för att det inte ska finnas spår av fisk eller skaldjur i din mat.

Under många år har vi serverat en hel del stamkunder som varit allergiker och inte fått några besvär av våran sushi.

MEN, vi ÄR en sushibar och det går aldrig att garantera hundra procent fritt från varken fisk eller skaldjur. Så det går liksom inte att garantera.